Οι 4 εποχές του Χρήστου (Α΄ Μέρος)

ΟΙ 4 ΕΠΟΧΕΣ ΤΟΥ ΧΡΗΣΤΟΥ – Ένα ντοκιμαντέρ για τον Χρήστο Κασίμη

Το blog katrami παρουσιάζει ένα ντοκιμαντέρ ανεξάρτητης παραγωγής, σε δύο μέρη, για τη ζωή και τη δράση του Χρήστου Κασίμη (27/12/1943 – 20/10/1977) καθώς και για τα ιστορικά “ρεύματα” όπου αγωνίστηκε στην τελευταία του δεκαετία (1967 – 1977):

1. Παρίσι – Μάης 1968

2. Αντιδικτατορική οργάνωση “Κίνημα 20ης Οκτώβρη”

3. Εργατικοί αγώνες 1974 – 1977

4. Αντιπληροφόρηση & Ε.Λ.Α.

Το έργο εμπλουτίζεται από το αρχείο παλιού αντιστασιακού με υλικό που βλέπει πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας.

Στο Α’ Μέρος με τίτλο “Από τον Μάη στον Οκτώβρη” διάρκειας 1h 41m καταγράφεται η περίοδος όπου ο Χρήστος Κασίμης έζησε τα νεανικά του χρόνια, η συμμετοχή του στην εξέγερση του Παρισιού και η ένταξή του στην αντιφασιστική οργάνωση “Κίνημα 20ης Οκτώβρη” μέχρι το 1974.

Παράλληλα άνθρωποι που γνώρισαν την οικογένεια Κασίμη θυμούνται πώς έζησαν τον γαλλικό Μάη και περιγράφουν τα προσωπικά τους βιώματα σε μία από τις πιο σκοτεινές περιόδους της σύγχρονης Ιστορίας. Τη δικτατορία της 21ης Απριλίου 1967.

Εδώ το trailer:

Παραγωγή: katrami [2022]

Ένα σχόλιο

  • Είσαι μάστορας σύντροφε !!, και έλα στον λάθε βιώσας για να εμπλουτ;iσεις τα κείμενα σου και με άλλα αναρχικά γεγονότα που τα έζησε, ως μικρό παιδί που πέρασε από νουθεσία από την ΕΣΑ γιατί έφτυσε αυτοκίνητο το 1973, τις λαμογιές του Νίκου Ψαρουδάκη, το πρωτότυπο χαρτί μισθοδοσίας της ΚΥΠ, την ιστορία του Πολυτεχνείου από διηγήσεις άλλων, και ως μηχανικός στην αποκατάσταση του κτιρίου Αβέρωφ το 2004-2008. Μαρτυρίες που πρέπει να γραφούν, όχι για να γίνουμε τυχαία διάσημοι αλλά από την ανάγκη, να μάθουν μόνον αυτοί που δεν ξέρουν και θέλουν να μάθουν. Αυτοί οι λίγοι που μπορούν και ερμηνεύουν και οδεύουν την τύχη και την ανάγκη σωστά.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *