Παττακός: Τι θέλεις ρε, να κόψω τα πόδια μου να στα δώσω να τα μαγειρέψεις;

Επιστολή αναγνώστη που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα εξωτερικού «Ελεύθερη Ελλάδα» στις 8 Μαρτίου 1973:

Ήμουνα στην Ελλάδα τις γιορτές, στον Πειραιά. Ένα απόγευμα καθόμουνα στο ζαχαροπλαστείο «Κρίνος» εκεί στην Αγία Τριάδα.

Απέναντι είναι δύο κρεοπωλεία και ήτανε κόσμος μαζεμένος να ψωνίσει κρέας. Κάνανε ουρά και γκρινιάζανε κιόλας γιατί το κρέας είχε το κακό του το χάλι. Και λοιπόν εκείνη την ώρα σταματούν μπροστά στο χασάπικο έξι αστυνομικές μοτοσικλέτες και μια κούρσα.

Από την κούρσα βγήκε ένας κύριος και όλοι στην ουρά αρχίσανε να ψιθυρίζουνε. Και ένας που δέν πήρε χαμπάρι καθώς είχε έρθει η σειρά του και διάλεγε τα κρέατα που κρέμονταν στα τσιγκέλια, έβαλε τις φωνές κι έλεγε: «Τι διάολο, μαύρο κρέας θα μας ταΐσετε χριστουγεννιάτικα, αυτό ούτε τα σκυλιά δεν το τρώνε».

Εκεί πετάγεται ο κύριος από την κούρσα και του λέει: «Τι θέλεις ρε, να κόψω τα πόδια μου να στα δώσω να τα μαγειρέψεις;». Μα ο άλλος που ήθελε κρέας γυρνά θυμωμένος στον κύριο και του λέει: «Άντε ρε φαλάκρα, παράτα μας ήσυχους».

Ο κύριος φαλάκρας άφρισε. Διάταξε αμέσως τους αστυνομικούς να πιάσουν τον κόσμο και μια γυναίκα φώναξε: «Έλεος κύριε Ιΐαττακέ, είναι και Χριστούγεννα». Εγώ μόλις έμαθα πως ήταν ο Παττακός το έβαλα στα πόδια, έλεγα έτσι και με πιάσουνε άντε να τους πω ότι καθόμουνα στον «Κρίνο» και δεν ήθελα κρέας.

Λένε πως εκείνη τη μέρα πιάσανε 60 νομάτους που καθότανε στη σειρά για κρέας και τους πήγανε στο τμήμα.

Μα το Χριστό δέν έχω βάλει κουβέντα παραπάνω, ήτανε το απόγευμα 22 Δεκεμβρίου.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *