ΝΙΚΟΣ ΒΑΒΑΤΣΙΚΟΣ – Ακόμη μια τυχαία “δίωξη” [2018]

Κείμενο του αναρχικού Νίκου Βαβάτσικου (1977 – 2024) που είχε δημοσιευτεί το 2018 κι απαντά στη στοχοποίησή του από τις διωκτικές αρχές.

Aκόμα μία “τυχαία” δίωξη
από Ν.Β.
06/03/2018

Βιώνοντας συνεχώς ένα καθεστώς διαρκούς επίθεσης στα αγωνιζόμενα τμήματα της κοινωνίας στις εποχές και στα πλαίσια της κυβερνητικής «αριστεροσύνης», διαπιστώνουμε συνεχείς κρατικές «καίριες» μεθοδεύσεις και στρατηγικό σχεδιασμό της καταστολής.
Συμβαίνουν λοιπόν διώξεις, ορμώμενες από πολιτικούς καθορισμούς και πολιτικές σκοπιμότητες . Διαρκείς στοχοποιήσεις  αγωνιστών εκτυλίσσονται συνεχώς μπροστά στα μάτια μας . Πρόκειται για έναν κυρίαρχο κανόνα, που τείνει να παρεμβαίνει σε κάθε πτυχή που θίγει έστω και στο ελάχιστο τα συμφέροντα της αστικής και άρχουσας τάξης.
Συνεπώς, κάτω από τις συγκεκριμένες συνθήκες κλήθηκα να απολογηθώ 12 χρόνια μετά! για το αδίκημα της ληστείας και του ξυλοδαρμού, καθώς την ημέρα της κατάληψης του Ινστιτούτου ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ (14/11/06), υπήρξε επίθεση σε δύο αστυνομικούς της Κρατικής ασφάλειας, αρπαγή του υπηρεσιακού περιστρόφου του ενός και και εμπρησμός της μηχανής στην οποία επέβαιναν. Η συγκεκριμένη κατάληψη είχε πραγματοποιηθεί σε ένδειξη συμπαράστασης σε δύο προφυλακισμένους συντρόφους σχετικά με την επίθεση στον τότε πρόεδρο της ΓΣΕΕ, Χ. Πολυζωγόπουλο.
Να αναφέρω στο σημείο αυτό, ότι οι διωκτικές αρχές κατείχαν τα αποτυπώματά μου από τον Ιούνιο του ιδίου έτους, καθώς είχα συλληφθεί στα πλαίσια πορείας για το 6ο Κοινωνικό Φόρουμ, υπόθεση για την οποία τελικά αθωώθηκα. Η δικογραφία λοιπόν για την καταληψη της ΓΣΕΕ, αφότου έκλεισε το 2008, μπήκε στο συρτάρι καθώς δεν διαπιστώθηκαν σαφή ενοχοποιητικά στοιχεία εναντίον μου. Μεγάλη εντύπωση μου κάνει το γεγονός της ανάσυρσης της τον Φλεβάρη του 2018.
Για μένα, η ένδειξη αλληλεγγύης στους αγωνιστές αποτελεί το όπλο μας και είναι αδιαπραγμάτευτη. Η στοχοποίηση μου λοιπόν από τους διωκτικούς μηχανισμούς τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, εντάσσεται πασιφανώς στη δημιουργία κλίματος τρόμου προς όλα τα αγωνιζόμενα κομμάτια της κοινωνίας. Όμως, ο φόβος δεν θα νικήσει. Θα συνεχίσω με κάθε δύναμη να παλεύω για τα ταξικά μου συμφέροντα και για ένα πιο δίκαιο μέλλον.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΝΤΑΙ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Ν.Β.
Aθήνα, 3/3/2018

 

Αφίσα από το πάρτυ οικονομικής στήριξης που έγινε για τα δικαστικά έξοδα του συντρόφου στο στέκι Μεταναστών το Σάββατο 17 Μαρτίου 2018.

Ο Νίκος Βαβάτσικος σκοτώθηκε την Τρίτη 9 Απριλίου 2024 την ώρα που προσπαθούσε να επισκευάσει έναν ανελκυστήρα αυξάνοντας τη λίστα θυμάτων από τα εργατικά ατυχήματα και αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά ότι σε μια βάρβαρη καπιταλιστική κοινωνία, μεροκάματα δίχως επιστροφή δεν κάνουν οι πλούσιοι και οι βολεμένοι αλλά οι φτωχοδιάβολοι και οι προλετάριοι.

Για την ιστορία η υπόθεση στάλθηκε στο αρχείο αφού κατά την ανακριτική διαδικασία κανένα επιβαρυντικό στοιχείο δεν προέκυψε για τον σύντροφο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *